dilluns, 15 de novembre del 2010

Punset i Csikszentmihalyi: l'estat de fluïdesa

Havent passat massa temps després de la meva primera entrada, us presento una entrevista que va fer Eduard Punset a Mihaly Csikszentmihalyi, la qual gira entorn el tema de l’estat de fluïdesa. Us recomano que hi feu una ullada, perquè inclou temes que hem tractat a classe i que s’entenen molt bé a través de les paraules de Csikszentmihalyi i les intervencions de Punset. Així doncs, us deixo l’enllaç al bloc d’Eduard Punset, que va directe a l’entrevista.

http://www.eduardpunset.es/418/charlas-con/la-felicidad-es-un-estado-de-flujo

També adjunto el vídeo, que només inclou una part molt petita de l’entrevista. Jo recomano llegir-la sencera!




Per acabar, em quedo amb la següent afirmació que fa Csikszentmihalyi:

"Pero por supuesto la experiencia típica de estado de flujo provienen de actividades que existen porque generan flujo, como son el arte, la música los deportes. Estas son formas culturales cuyo único objetivo es proporcionar el estado de flujo. No siempre se experimenta el flujo con estas actividades, pero si no se experimentara no existirían".

A partir d’aquí em faig les següents preguntes: No hi ha cap altre motiu pel qual existeixin l’art i l’esport? Hi ha alguna altra activitat, a part de les que destaca Csikszentmihalyi, que existeixi pel simple fet de proporcionar estat de fluïdesa?

1 comentari:

  1. Veig que no és possible visualitzar el vídeo...aquí us deixo l'enllaç:

    http://www.youtube.com/watch?v=Jtz5eN7yn8k

    ResponElimina