dissabte, 29 de gener del 2011

Recomanacions per a la concentració

Fent una pausa en el meu estudi he trobat consells per afavorir la concentració. He pensat que estaria bé compartir-ho, aviam si us és d'ajuda!!!! Així doncs, us deixo amb unes petites recomanacions:
Per afavorir la concentració cal....
1) No tenir al cap cap altre objectiu que l’estudi, sobretot un que sigui oposat. En la concentració, el fet de donar l’esquena al món extern és molt més fàcil que relaxar l’intern. Un recurs útil abans de dur a terme una tasca és practicar un exercici de relaxació mental, com ara pensar en una cosa sense significat, aconseguint un blanqueig mental.

2) Començar per la calma fisiològica i emocional. La concentració no és una penitència, ni una condició excepcional de la ment. Per tant s’ha d’evitar qualsevol tensió.

3) Compromís de regularitat tots els dies en el mateix horari. La concentració es guanya amb l’exercitació pacient i constant. És fonamental respectar la llei de periodicitat: tots els dies a la mateixa hora, i la concentració s’anirà fent més fàcil. Un altre estímul consisteix en fixar-se un límit estricte per cada tasca a realitzar.

4) Fer les coses de forma conscient. Tal com va expressar Ciceró: “Qualsevol cosa que facis, fes-la amb tot el teu poder”.
No confondre concentració amb preocupació. Concentració és el nivell d’intensitat en l’estudi d’una matèria o d’un problema o el desenvolupament d’una activitat. Preocupació és el procés insensat d’utilitzar l’avui per embolicar les oportunitats del demà amb les restes dels problemes d’ahir.
5) No confondre concentració amb preocupació. Concentració és el nivell d’intensitat en l’estudi d’una matèria o d’un problema o el desenvolupament d’una activitat. Preocupació és el procés insensat d’utilitzar l’avui per embolicar les oportunitats del demà amb les restes dels problemes d’ahir.
Bon estudi a totes i totes!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada